De Maak van je shit een hit Salon


In het kader van de Oktober Borstkankermaand speelt Mira van der Lubbe op 25 en 26 oktober – inloop 19:30 uur, aanvang 20:00 uur – haar voorstelling Maak van je shit een hit in De Huiskamer op de Kalkmarkt 8 in Amsterdam. Twee avonden waarin thema’s uit haar voorstelling extra worden belicht.

Na het spelen van haar voorstelling ontvangt Mira op woensdag 25 oktober oncologisch chirurg Emiel Rutgers verbonden aan het AVL. Op donderdag 26 oktober ontvangt zij seksuologen en schrijvers van de site www.bedmanieren.nl Lisanne Hummel en Rinske Bakker om te praten over (borst)kanker en seksualiteit. Onder leiding van een moderator zal met hen in gesprek worden gegaan. Ook leest journalist Daan Borrel haar speciaal voor deze gelegenheid geschreven column voor. Bij beide bijeenkomsten zal Eva van Manen muziek maken en is de installatieKunstborsten/Borstenkunst van Liselotte Wijma te zien.

Liselotte Wijma

Met de expositie Borstenkunst/Kunstborsten geven we de grote verscheidenheid van borsten weer. Willen we juist met al die verschillen de gelijkwaardigheid, schoonheid en kracht benadrukken. Het gaat niet om hoe je eruitziet, het gaat om hoe je je voelt.

Kleine borsten, grote borsten. Van lelieblank tot glanzend zwart. Ronde, hangende, pronte of gehavend. Geamputeerd, gereconstrueerd of allebei.
Ze geven ons vreugde en verdriet. Borsten zijn niet gewoon maar borsten, omdat niet één paar hetzelfde is. En dat is wat we willen laten zien.

Speciaal voor dit project hebben vrouwen foto’s van hun borsten opgestuurd die kunstenares Liselotte Wijma heeft verwerkt tot unieke kunstwerken.

Op 25 & 26 oktober is de expositie voor het eerst te zien op de Kalkmarkt nr 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *